Sunday, July 10, 2011

HIMPUNAN HARAMJADAH

                            KELUHAN PAK SAMAD
Pak Samad kata polis kasar dan dia belum pernah alami peristiwa yang paling mengecewakan kerana gagal serah memorendum pada agong.Kita bagi sikit pesanan pada Pak Samad bahawa polis dalam mengawal ketenteraman awam tidak akan berpantun, bersajak, dan berseloka. Takkan Pak Samad yang janggutnya dah putih baru belajar cara polis tangani ketenteraman awam. Dimana pak samad ketika 1969, di mana pak samad pada 1998.
Ingat lah pak samad bahwa cara 2011 kali ini di anggap paling sopan sebab baju yang pak samad pakai dah di haramkan,tapi pak samad degil,kumpulan yang pak samad masuk pun dah di haramkan tapi pak samad masih menganggotainya. Nasib baik pak samad tak di tangkap mahu pun janggut tak di gunting.


Kenapa rakan rakan yang mengiringi pak samad tak pakai t shirt kuning? Hanya pak samad sorang saja yang memakainya. Cuba pak samad tengok balik rakaman press confrence, hanya pak samad yang pakai baju kuning. Sebagai sorang yang ada nama dalam negara ini, ramai yang malu dengan kelaku pak samad.Pak samad tiada adab mahu jumpa agong. Pakai otak. Adakah agong nak jumpa orang yang ganggu ketenteraman awam? Adakah agong bagitu teruk mahu jumpa orang yang langgar nasihat pihak keselamatan? Jangan sesekali anggap yang berhimpun itu ada hak untuk jumpa agong. Mereka yang kenal tamaddun dan adab pun ada hak untuk nasihat pak samad supaya nasihatkan mereka yang tiada adab cara dan tertib  untuk mengadap agong.Sekali pandang, pak samad bernasib baik sebab di layan baik, kalau ikut peraturan polis patut gari saja pak samad dan bawa ke pulapol untuk bersajak dan berseloka dengan mereka di sana kerana katanya ada nasi briani di hidangkan untuk bajingan bangsa.
                       

                     
                               ANTARA HILTON DAN JALAN PUDU
Anwar pilih Hilton, rakyat biasa di minta berkumpul di tengah panas di jalan pudu, masjid jamek.Beza minuman,makanan dan keselesaan di hilton dengan jalan pudu memang hebat. Di hilton ada aircond di jalan pudu ada asap gas pemedih mata. Ambiga pun bijak, dia dan hadi pilih tempat yang selesa, rakyat yang tidak berdosa di minta berdiri dan terlolong di atas jalan. Mereka keluar dari hotel dan buat sebok dekat kl sentral dan lepas itu berlaku drama anwar katanya pening, dan kepala cedera, dan perlu masuk hospital. Hospital pun bukan hospital kerajaan, dia pakai hospital yang mahal kerana maklumlah dia banyak wang.


Di hospital sempat pula bersms. Yang kelakar ialah dia mula pakai alat suppot tengkok.Ini macam dah di duga drama cheap matinee bajingan yang semakin di laknati.Dia memang raja segala drama.Siapa yang nak simpati? Kalau dulu katanya sivaji the boss,tapi sivaji ini kena hentak sikit dah melolong terlentang atas katil. Kata bloggers, waktu di atas katil rupa dia macam dah nazak.Tapi kita doakan di panjangkan usia kerana rakyat mahu saksikan keadilan penghakiman kes nya.

Anwar di katakan oleh PM hari ini sebagai petualang dan 6000 rakyat dan pemimpin yang dengar amanat PM mendesak supaya anwar di seret segera ke meja undang undang.Namun PM menyeru supaya cara yang terbaik mengajar bajingan ini ialah melalui pilihanraya.Rakyat dan pemimpin sekarang sudah berkobar semangat untuk memberi isyarat bahwa mereka akan beri sepakan politik pada anwar melalui sistem demokrasi.Jumpa kita di PRU13.

      ALFATIHAH PADA ALLAHYARHAM BAHARUDIN AHMADALFATIHAH.Kumpulan yang anjur huruhara jalanan patut bertanggung jawab atas kematian seorang yang menyertai rombongan demo bersih.Kalau tak kerana ambiga allhyarham tak akan dirasuk untuk bersama dalam gerombolan gila.Sekarang beliau telah pergi,pihak jembalang ini mahu salahkan polis pula atas kematian.Masuk akal kah?itu sebab nya sudah di nasihati,dalam suasana huruhara jangan ingat ianya sama macam bersantai.Rakyat terima dan reza kematian seorang melayu.Namun rakyat juga mendesak jembalang
ambiga untuk bertanggung jawab dalam menganjur perhimpunan yang mengakhibatkan kematian seorang berbangsa melayu.Tidak guna hanya sekadar menziarahi dan mengikut jenazah ke kubur.Ambiga harus sedar perbuatan nya telah mengakhibatkan mati seorang bangsa melayu.

Ambiga,Anwar harus ingat bahwa langkah mereka adalah menzalimi rakyat.Nah sekarang saksikan bagaimana kamu dan kelompok kamu telah membawa sebuah keluarga melayu kesal kerana bersama kamu untuk berdemo gila.Waktu kamu di hotel di mana agaknya ketika itu allahyarham Baharudin.Pastinya dia di atas jalanraya.Jawab lah kamu wahai anwar apabila di tanya nanti....

                      POLIS KEJAM TAPI LAYANAN 5 BINTANGTak sangka polis malaysia di ajar juga melayan bajingan sama seperti layanan 5 bintang.Tengok saja bajingan ini di pulapol,dapat makan sedap,tempat khas bersolat,dapat rawatan kesihatan.Itu pun di katakan kejam.Seperkara lagi apa punya pakar undang undang untuk ajar polis cara mengawal ketenteraman awam.Konon nya cara dan tempat menembak mesti ada peraturan,Ini kerja polis bahlol  yang tak sama dengan polis di malaysia.Rakyat telah di beri amaran dan di beri peringatan.Bukan sehari malah berhari hari dengan rayuan demi rayuan,tapi siapa yang berdegil?buka u tube dan ikuti press confrence ambiga.Dia kata dia tak takut polis,tak takut fru.Jadi kenapa sekarang banyak songeh dan cuba nak betulkan itu ini.Kumpulan haramjadah ini boleh rasa lapang dada kerana rakyat umumnya mahu haramjadah ini di hapuskan saja dari bumi ini kerana mereka adalah perosak kedamaian.Bayangkan cara mereka bicara hal memorendum dan mereka mahu hebohkan hal ini di jalan pudu,masjid jamek kemudian ke stadium.Ini kerja gila,Penjelasan demi penjelasan dah di beri tentang apa yang di bangkitkan.Kalau dah benci sangat,jumpa agong mohon untuk agong lucut warganegara dan apa saja kemudian pergilah ke mana pun asalkan jangan ke malaysia lagi.

                                     REFORMASI BERSIH REFORMASI
Perhimpunan ini konon untuk wakili NGO dan ada memorendum.Tapi atas jalan raya siapa yang laungkan reformasi,reformasi reformasi?Bila kita sebut ada udang sebalik batu Ambiga terus menafikan dan terus mengatakan ianya adalah tidak ada kaitan dengan politik.Yang pelik nya bila waktu demonstrasi ambiga duduk bawah ketiak siapa?Kenapa gugup dengan anwar dan kenapa mata nya terkelip kelip untuk menyatakan sesuatu yang dia tahu itu dusta.Ternyata seperti yang di sebut oleh IGP bahwa perhimpunan ini menyimpang objektif,ianya adalah perhimpunan politik pembangkang.Mereka hanya pandai hal ini,sedangkan PM kita bersungguh sungguh bekerja demi kesejahteraan negara.Apa punya bahlol dan apa punya bangang kumpulan ini yang suka huruharakan negara.Harap rakyat beri  kata dua pada ambiga dan kumpulan berengsek nya.Ada juga yang minta najib anjur program transformasikan bersih atau kalau susah jadikan saja ambiga ini transformer.

                                 TOLAK HIMPUNAN HARAMJADAHPerhimpunan gila ini hanya rosakkan periuk nasi orang yang mencari rezeki di ibukota.Ikut akhbar star "demonstrators would also not be making many friends let alone winning supporters"Mulai sekarang ikuti peradaban dan amalkan perkara yang sehat.Kumpulan ambiga jangan bangga sangat bahwa mereka dah dapat sokongan kerana rakyat bukan bodoh piang untuk tidak mengikuti perkembangan melalui laporan dan website.Anwar di harap berehat dan tumpu saja pada kes moralnya.Ambiga harus balik dan ambik iktibar bahwa kamu telah atau di sabitkan dalam penganjuran satu perhimpunan haram dan kamu di beri peluang untuk berfikir berkali kali.Ingat!temasya kamu menyebabkan seorang bangsa melayu meninggal dunia.

Rakyat malaysia dah muak dan nak termuntah tengok muka anwar yang cukup banyak buat kecoh dalam negara ini.Dia patut berehat dari politik kerana dia adalah pendusta dan musang berbulu ayam.Asyik semua yang dia cakap betul yang lain salah,dia buat semua halal,yang lain haram.Anwar inilah yang sebenarnya punca kepada kemerosotan negara dan mudah untuk anasir asing campurtangan.Lihat saja sejak dia cuci tangan pada 1998 negara ini mengalami banyak kekecohan politik.Dulu PAS tak duduk dengan DAP.Sekarang PAS dah di sesatkan oleh anwar.Dulu melayu kukuh sekarang nik aziz pun malu mengaku melayu.Semua muslihat ini sudah di ketahui oleh ramai orang UMNO tapi mungkin dalam PAS dan PKR mereka belum puas dengan tipu helah dan temberang anwar.DAP memang dah tahu hal anwar ini.Cuma mereka ini kan parti yang baling batu sorok tangan.

No comments:

Post a Comment